Schuifwanden

Glaswande Schiebwande Pergola bioclimatique V908 Ledro Kerkhof

Glaswand of schuifwand voor jouw overkapping

 

Glaswanden en schuifwanden zijn alweer enige jaren enorm populair om een terrasoverkapping, lamellendak of tuinhuis te voorzien van extra beschutting. Graag laten we je kennismaken met de vele verschillende mogelijkheden.

Glazen schuifwand voor aluminium overkapping

De glazen schuifwand is de meest populaire variant om de voorzijde of zijzijden van een aluminium overkapping af te sluiten. Deze type glaswanden voor een overkapping zijn enorm gemakkelijk verschuifbaar door middel van de wieltjes van de glaspanelen die soepel door de rails lopen. Een meeneemsysteem zorgt ervoor dat de panelen van de glaswand of glazen schuifwand onderling verbonden zijn. Op deze manier hoef je dus alleen de buitenste panelen in glas te verschuiven. De klassieke glazen schuifwanden zijn beschikbaar met een glasdikte van 8 mm of 10 mm.

V920 Riva Verandazonwering

Schuifframe lamellen

Verschuifbare lamellenframes vinden wij absoluut een lust voor het oog. Deze schuifwanden hebben een vulling van lamellen die we horizontaal in het frame monteren. Door de schuine stand van de lamellen wordt een groot deel van het invallend licht van de zon geweerd.

Daarnaast zorgen de schuifpanelen voor een beschutte plek met meer privacy. De lamellen zijn uitvoerbaar in 3 soorten hout of aluminium in diverse kleuren. Ieder paneel is afzonderlijk verschuifbaar zodat je bijgevolg een speelse compositie kunt realiseren.

V860 lamellendak met schuifwanden V755-Nova-Smolders

Vouwwanden

Vouwwanden zijn in functie vergelijkbaar met schuifwanden, zo zorgen ze namelijk voor extra beschutting onder je terrasoverkapping. Het openen en sluiten van vouwwanden verloopt echter anders dan bij schuifwanden. Het vouwsysteem opent zich namelijk als een harmonica, dit betekent dat in geopende stand alle glaspanelen in een pakket bij elkaar staan. Op deze manier wordt de doorloop zo min mogelijk beperkt. Vouwwanden hebben een vulling met veiligheidsglas en hebben daarom een betere isolerende werking dan klassieke glazen schuifwanden.

Moli glaswand blog

Kozijnen en of glaswanden voor overkapping

Indien je een zijde van je aluminium terrasoverkapping permanent af wilt sluiten kun je gebruik maken van een kozijn of glaswand. Deze glaswanden met aluminium kozijnen hebben een meer robuuste uitstraling en zijn gevuld met 44.2 veiligheidsglas. Omdat we terrasoverkappingen als zonwering doorgaans met een helling van het dak uitvoeren, kan je een glaswand ook met een schuine bovenzijde uitvoeren. Indien je alleen de kier boven je schutting af wilt dichten, dan kun je kiezen voor een glaswand in spie-uitvoering.