Over ons

Alles is mogelijk

Zonwering van der Zalm: Alles is mogelijk

 

Twee jaar geleden zijn Susanne en René te Pas met hun winkel Zonwering van der Zalm verhuisd naar de Oostdorperweg. De open- staande deur nodigt uit om naar binnen te stappen, waar je binnenkomt in een paradijs op het gebied van zonwering voor zowel bui- ten als binnenshuis.

 

In de winkel zijn de zonneschermen op ware grootte te bekijken en kun je proefzitten alsof je in de tuin zit. Susanne en René begrijpen dat je vanaf een plaatje geen zonwering kunt aanschaffen: “Je moet zien wat je koopt, van- af een plaatje of model op schaal gaat dat niet. Bij ons kun je onder het zonnescherm zitten en ervaren of het bevalt.” Achterin de winkel valt een heuse overkapping inclusief schuiframen op. “Het buitenleven wordt steeds populairder en met deze overkapping kun je altijd buiten zitten. Ook is er vaak geen vergunning nodig om deze overkapping aan te bouwen.” Het is zelfs compleet in te rich- ten met buitengordijnen, heaters en planten, je zou het een buiten woonkamer kunnen noemen”.

 

Op het gebied van nieuwe ontwikkelingen

blijkt dat ook de zonwering met zijn tijd meegaat, de schermen, en dat geldt ook voor de markiezen, zijn niet meer alleen te bedie- nen met de hand, de welbekende schakelaar of een afstandsbediening, maar ook met de telefoon of zelfs je stem. Zo kun je via een app vanaf je vakantieadres de rolluiken la- ten zakken of vanaf je bank het commando ‘rolluiken naar beneden’ geven en, echt waar, de rolluiken zakken! Klinkt voor nu heel raar, maar in de toekomst zullen we niet anders doen. Je kunt het namelijk toepassen op

alle zonwering en zelfs de gordijnen. Ook de markies gaat mee met zijn tijd, zo kan er in de onderste rand ledverlichting aangebracht worden.

 

Op de vraag welke zonwering het populairst is, is het antwoord duidelijk: “Het knikarm en markies, screens en het rolluik.” Het rolluik blijkt uitstekend om in de zomer de warmte en in de winter de kou buiten te houden, de kamer volledig donker te maken en heeft een extra voordeel door inbraak vertragend te zijn.“Het geeft veel herrie en kost veel moei- te voor inbrekers om doorheen te komen, ze zullen niet zo snel toeslaan bij ramen met

rolluiken.”

 

Naast alle buitenzonwering kun je bij Zonwe- ring van der Zalm ook terecht voor binnen.

Er is een ruime keuze in onder andere  plissé en rolgordijnen, Vouwgordijnen en Duettes, etc. Ook het assortiment accessoires wordt steeds groter. “Vooral de dieren zijn populair. We proberen zoveel mogelijk te variëren en hebben dus van alles maar een beperkt aantal. Als mensen specifiek op zoek zijn naar iets, kunnen ze dat gewoon aangeven en gaan we daarnaar op zoek.”

 

Alles mogelijk is bij Zonwering van der Zalm, Susanne en René verwelkomen je van harte en beantwoorden al je vragen. Let wel op dat er levertijd op zonwering zit, dus wil je er in de zomer van kunnen genieten? Dan is het aan te raden snel langs te gaan.